Stigmatizarea Sănătății Mintale: Definiție, Exemple, Efecte Și Sfaturi

Sunday , 21, April 2024 Comments Off on Stigmatizarea Sănătății Mintale: Definiție, Exemple, Efecte Și Sfaturi



La nivel societal, impactul combinat al acestor rezultate poate fi transmiterea prelungită a bacililor în comunitate. Depășirea stigmatizării nu este ușoară, dar există pași pe care îi puteți lua pentru a face față atitudinilor negative despre condițiile de sănătate mintală.

  • Filmul Schizo9, o componentă a campaniei la nivel național, a fost difuzat în cinematografele din toată țara, iar ulterior a fost adaptat pentru utilizare în Statele Unite.
  • Componenta mass-media de marketing social a campaniei a fost cea mai eficientă în influențarea comportamentului dorit față de persoanele cu boli mintale.
  • Astfel, acest articol de corespondență are un accent explicit programatic și își propune să examineze „cum” sunt implementate intervențiile de reducere a stigmatizării bazate pe unitățile de sănătate în cadrul stigmatelor legate de starea de sănătate.
  • Pentru a exista stigmatizare, trebuie să existe diferențe etichetate, stereotipuri, separare, pierderea statutului și discriminare, putere și reacție emoțională.
  • Majoritatea dovezilor privind intervențiile educaționale s-au referit la stigmatizarea legată de bolile mintale, mai degrabă decât la tulburările legate de consumul de substanțe.
  • La nivel de comunitate și de bază, proiectul a inclus activități variate bazate pe tema „începe o conversație”.


Pentru implementatorii programului, cadrul poate informa combinația și nivelul de intervenții cel mai adecvat pentru a răspunde unui anumit tip de stigmatizare legată de sănătate. Pentru factorii de decizie politică, cadrul are potențialul de a conduce la eficiență în finanțarea și implementarea eforturilor de reducere a stigmatelor legate de sănătate. În cele din urmă, pentru cercetători, cadrul ar trebui să permită măsuri mai concise și comparabile ale stigmatizării, care pot fi comparate între condiții de sănătate și boli, prin eliminarea silozurilor de boli din trecut și înlocuirea lor cu domenii comune și terminologie care este mai accesibilă.

Prevenirea Stigmatului



Un exemplu ar fi o campanie de educație pentru a contracara ideea că persoanele cu boli mintale sunt ucigași violenți prin prezentarea de statistici care arată că ratele omuciderilor sunt similare în rândul persoanelor cu boli mintale și al publicului larg (Corrigan și colab., 2012). Majoritatea dovezilor privind intervențiile educaționale s-au referit la stigmatizarea legată de bolile mintale, mai degrabă decât la tulburările legate de consumul de substanțe. Nu am reușit să identificăm niciun tipar vizibil al modului în care metodele sau abordările au fost combinate. Adesea, activitățile mai pasive, cum ar fi participarea la prelegeri sau vizionarea unor spectacole, erau însoțite de discuții deschise sau activități participative. Dintre cele patru intervenții care au folosit abordări structurale, trei au folosit schimbarea sarcinilor – redistribuirea responsabilităților de asistență medicală către alte sectoare – și integrarea serviciilor. În două dintre aceste cazuri, îngrijirea HIV a fost integrată în asistența primară, permițând clienților HIV să se integreze în grupul general de pacienți și să reducă riscul lor de dezvăluire a stării lor [59, 60]. O altă intervenție structurală s-a concentrat pe reducerea fricii de transmitere a HIV ca mijloc de reducere a stigmatizării legate de HIV.

Suicide – World Health Organization (WHO)

Suicide.

Posted: Mon, 28 Aug 2023 07:00:00 GMT [source]



Din păcate, dovezile disponibile cu privire la rezultatele protestelor legate de bolile mintale sugerează că, deși protestul poate avea rezultate pozitive în unele cazuri, aceste strategii pot declanșa, de asemenea, reactanța psihologică sau un efect de rebound în care opinia publică negativă este întărită ca urmare a protestului. Monitorizarea discuțiilor despre protest și strategii conexe în ziare, radio și televiziune, precum și în rețelele sociale poate ajuta eforturile de evaluare a rezultatelor acestor strategii. Internetul servește ca o platformă potențială pentru advocacy și pentru monitorizarea schimbărilor în normele sociale. Psihiatrii și psihologii, în special, au fost identificați ca voci potențial valoroase împotriva stigmatizării online și există solicitări ca profesioniștii din domeniul sănătății să adopte bloguri de advocacy pentru a educa în continuare publicul despre condițiile de sănătate mintală și pentru a contracara stereotipurile stigmatizante (Peek et al., 2015). PLHIV, inclusiv adolescenții și tinerii, raportează o serie de experiențe de stigmatizare de la alții, inclusiv respingere socială, excludere, bârfe și asistență medicală precară, și sunt expuse riscului de a interioriza stigmatizarea [110].

Stigmatul Practicienilor De Sănătate



Cadrul privind stigmatizarea și discriminarea în domeniul sănătății indică domenii cheie de atenție pentru monitorizarea la nivel de program, unități și la nivel național. La nivel de program, sunt necesare date despre factorii determinanți și facilitatorii stigmatizării pentru a informa intervențiile adecvate într-un context dat. Informațiile colectate sistematic cu privire la manifestările stigmatizării sunt necesare pentru ca cercetătorii și evaluatorii de programe să evalueze impactul intervențiilor de reducere a stigmatizării sau de atenuare a consecințelor dăunătoare aferente. Astfel de informații sunt, de asemenea, importante pentru administratorii unităților de sănătate pentru a identifica când sunt necesare instruiri sau modificări ale politicilor instituționale pentru a asigura un mediu de asistență medicală fără stigmatizare. Comunitățile afectate și susținătorii pot folosi informații despre practicile de stigmatizare, precum și experiențele și realitățile persoanelor afectate, pentru a crește gradul de conștientizare a populației generale și a factorilor de decizie pentru a facilita schimbarea. La nivel național, sunt necesare date privind rezultatele stigmatizării pentru populațiile afectate și pentru organizații și instituții pentru a informa finanțarea și amploarea programării pentru a aborda stigmatizarea legată de sănătate. Astfel de informații vor ajuta, de asemenea, la identificarea lacunelor în care sunt necesare noi intervenții sau programe.



Nivelul stigmatizării HIV în comunități și societăți influențează o serie de practici de stigmatizare, cum ar fi atitudinile discriminatorii în rândul publicului larg și al lucrătorilor din domeniul sănătății, precum și stereotipurile și prejudecățile dăunătoare care pot duce la un comportament stigmatizant față de PHIV (excluderea, abuzul verbal etc.) . Rezultatele stigmatizării HIV pentru persoanele cu risc sau care trăiesc cu HIV includ implicarea în comportamente cu risc mai mare pentru HIV, rate mai scăzute de testare HIV, implicare și reținere mai proastă în îngrijirea HIV și inițiere și aderență mai proastă la medicamente [3, 44, 111]. Rezultatele instituționale includ politici de stigmatizare, cum ar fi cele care incriminează persoanele cu HIV care nu își dezvăluie statutul HIV partenerului sau le interzic călătoriile. În cele din urmă, stigmatizarea legată de HIV are efecte în aval asupra incidenței HIV, precum și asupra morbidității, mortalității și calității vieții pentru persoanele cu HIV [3, 109].

Teoria Identității Sociale



Stigmatul influențează rezultatele sănătății populației prin înrăutățirea, subminarea sau împiedicarea unui număr de procese, inclusiv relațiile sociale, disponibilitatea resurselor, stresul și răspunsurile psihologice și comportamentale, exacerbând sănătatea precară [9]. Cercetările sugerează că conștientizarea și alfabetizarea, deși importante, nu sunt întotdeauna eficiente în reducerea stigmatizării. O experiență care pare să reducă stigmatizarea este interacțiunea cu persoanele cu probleme de sănătate mintală.



Percepția publicului asupra persoanelor depresive ca fiind periculoase (68%) și imprevizibile (52%) persistă. Sunt necesare abordări ecologice multidisciplinare, pe mai multe niveluri pentru a înțelege și aborda stigmatizarea structurală și pentru a implica grupuri și organizații, inclusiv avocați, jurnaliști, educatori și proprietari de afaceri și proprietăți, pentru a aborda cauzele fundamentale ale stigmatizării structurale. Cercetătorii stigmatizării și susținătorii sănătății mintale sugerează că eforturile împotriva stigmatizării nu ar trebui să se concentreze strict pe „obiectivele blânde” ale educației publice și ale schimbării atitudinii, ci ar trebui să-și extindă atenția pentru a aborda „obiective grele”, cum ar fi schimbarea legislativă și de politică care poate promova echitatea socială. Și să îmbunătățească calitatea generală a vieții pentru persoanele cu tulburări mentale și de consum de substanțe (Mental Health Commission of Canada, 2013; Stuart et al., 2012; Thornicroft et al., 2007).

Calitate Mai Scăzută A Îngrijirii



Abordările de consolidare a abilităților au fost adesea operaționalizate prin joc de rol sau prin practică clinică ghidată sau controlată, atât cu cât și fără membri ai grupului stigmatizat. O altă activitate a fost „Understanding Stigma”, un program anti-stigmatizare destinat profesioniștilor din domeniul sănătății, care a apărut ca unul dintre cele mai eficiente programe anti-stigmatizare ale Opening Mind. Atelierele au fost inițial dezvoltate pentru a fi utilizate de personalul de la camera de urgență, dar au fost ulterior adaptate pentru alte grupuri. Obiectivele programului sunt de a crește gradul de conștientizare a profesioniștilor din domeniul sănătății cu privire la propriile lor atitudini; pentru a le oferi oportunitatea de a auzi povești personale despre boli mintale, speranță și recuperare de la persoanele cu boli mintale; și să demonstreze că furnizorii de servicii medicale pot face o diferență pozitivă.

  • Astfel de intervenții au fost conduse sau furnizate de profesioniști (de exemplu, profesori, furnizori medicali experți, facilitatori externi) sau clienți (de exemplu, membri ai grupului stigmatizat).
  • Percepția publicului asupra persoanelor depresive ca fiind periculoase (68%) și imprevizibile (52%) persistă.
  • În unitățile de sănătate, manifestările de stigmatizare sunt documentate pe scară largă, de la refuzul total al îngrijirii, furnizarea de îngrijiri necorespunzătoare, abuz fizic și verbal, până la forme mai subtile, cum ar fi obligarea anumitor persoane să aștepte mai mult sau transferul îngrijirii lor către un junior.
  • Deși cercetătorii nu sunt siguri care intervenții au condus la aceste îmbunătățiri, este clar că conceptul de alfabetizare în domeniul sănătății mintale ca scop dezirabil a fost încorporat în obiectivele politicii naționale și de stat.

vape shop in Rostock, Germany
Caro
https://oceancityvape.com