Eschar: Cauze, Diagnostic Și Tratament

Tuesday , 30, April 2024 Comments Off on Eschar: Cauze, Diagnostic Și Tratament



Ulcerele arteriale prezintă, de asemenea, în mod obișnuit escara neagră din cauza perfuziei lor slabe. Ulcerele arteriale acoperite cu escare pot fi observate pe degetele distale de la picioare și pe maleole. Țesutul escare poate fi uneori confundat cu o crustă, dar acestea două sunt complet diferite. Eschar este o colecție de țesut mort care este prezent în rana pielii. O crustă este o colecție de celule sanguine uscate și exsudate care se găsesc pe stratul superficial al pielii. Crustele sunt de obicei o crustă maro ruginită, uscată, care se formează într-o zi de la rănire.

  • Avea icter, limfadenopatie axilară și un ulcer perforat cu crusta înnegrită, escara, sub claviculă dreaptă [Figura 1].
  • Tifusul se răspândește oamenilor prin mușcături de chiggeri infectați (acarieni larvare).
  • Echilibrul de umiditate este o parte esențială a îngrijirii rănilor.
  • Dacă o persoană stă într-o poziție mult timp și nu este foarte mobilă, vor apărea escare, care sunt enumerate sub răni de presiune.
  • Acest lucru poate însemna orice, de la administrarea de antibiotice sau antivenin până la ameliorarea presiunii asupra zonei rănii pentru a restabili perfuzia.


O crustă se poate forma și peste un ulcer nevindecat care s-a uscat, ceea ce se poate întâmpla dacă o rană este expusă la aer și își pierde mediul cald și umed de vindecare. În unele cazuri, rănile sunt arse în mod deliberat de către medici folosind instrumente calde sau reci, folosind curent electric sau substanțe chimice, astfel încât rana se va închide. Această tehnică este efectuată pentru a îndepărta țesutul dăunător din rană și se numește cauterizare. Această tehnică este utilizată pe scară largă pentru a controla durerea, pentru a controla pierderile de sânge, pentru a reduce riscul de infecție și pentru a-și recăpăta funcția.

Cum Sunt Înscenate Rănile?



Utilizarea metodologiilor mai vechi, cum ar fi serologia, este problematică și poate să nu reflecte adevărata povară a bolii rickettsiale. Mai mult decât atât, diagnosticul necesită adesea colectarea de ser de convalescență, ceea ce este nepractic în multe situații. Sunt disponibile de ceva timp (de exemplu, PCR și IHC), dar sunt limitate de infrastructura de bază necesară și de numărul de Rickettsia spp. Platformele de secvențiere genomică devin ieftine, rapide și mai ușor disponibile. Metagenomica clinică a fost utilizată pentru a identifica cu succes Rickettsia spp. Din păcate, resursele și expertiza necesare pentru realizarea acestor strategii noi de testare sunt limitate în prezent la laboratoarele de referință și de cercetare.



Escara neagră este un tip care este cauzat de consumul crescut de medicamente pentru infecția cutanată cu antrax. Detectarea directă a speciilor de Rickettsia prin metode PCR se bazează pe identificarea unui număr unic sau limitat de agenți patogeni prin primeri sau sonde individuale [7,55]. Prin secvențierea și caracterizarea întregului ADN sau ARN dintr-un specimen clinic, abordările metagenomice au devenit utile în diagnosticul de laborator al bolilor infecțioase [70,71]. Viteza, acuratețea și costurile îmbunătățite ale platformelor de secvențiere de generație următoare (NGS) au fost în mare măsură factorii determinanți pentru implementarea acestei metode în laboratoarele clinice.

Pacienții



Debridarea chirurgicală implică utilizarea instrumentelor medicale, cum ar fi un bisturiu, pentru a îndepărta țesutul infectat. Cauterizarea este o procedură medicală în care medicii ard în mod deliberat o rană, astfel încât rana să se închidă și să prevină riscul de infecție. Mai puțin fumat, a avea o dietă sănătoasă și echilibrată cu zinc, vitamina C și proteine, aportul de multe lichide și schimbarea poziției de șezut la fiecare 15 minute până la 1 oră sunt măsurile preventive recomandate pentru a evita escarele. În ciuda dezvoltării tehnologiei de secvențiere și a testelor moleculare țintite, barierele rămân în ceea ce privește utilitatea și implementarea lor în cadrul clinic. Pentru abordările NGS și metagenomice, o limitare cheie este sensibilitatea redusă cauzată de un fundal ridicat (adică citirile ADN-ului uman detectate în probele clinice) [70]. Specimenele utilizate de obicei pentru a ajuta la identificarea Rickettsia spp. (de exemplu, pielea, escara și sângele) sunt bogate în ADN uman.



Un ulcer de presiune este o leziune localizată a pielii sau a țesutului subiacent – de obicei peste o proeminență osoasă, cum ar fi sacrul, coccisul, șoldul sau călcâiul – care rezultă din presiunea în combinație cu forța de forfecare (Figura 4). Ulcerele de presiune pot fi cauzate și de dispozitive precum canule nazale, tuburi nazogastrice și gipsuri sau atele. Instrumentele de evaluare a riscurilor, cum ar fi scara Braden 15, pot ajuta la minimizarea ulcerelor de presiune prin identificarea pacienților cu risc ridicat. Aceste ulcere sunt gestionate conform ghidurilor de la National Pressure Ulcer Advisory Panel, care le clasifică în șase etape, în funcție de amploarea leziunilor tisulare.

Care Sunt Efectele Escarei?



În cazul rănilor grave și cronice, debridarea este de cea mai mare importanță. Serologia a fost pilonul de bază pentru diagnosticul infecțiilor rickettsiale din 1916, odată cu dezvoltarea testului Weil-Felix [26]. Progresele în testele serologice au oferit o mai mare sensibilitate și specificitate; cu toate acestea, ele rămân un instrument de diagnostic imperfect. În prezent, testul de imunofluorescență indirectă (IFA) este testul serologic standard de referință, cu toate acestea, din cauza costurilor, a echipamentului de laborator și a expertizei tehnice necesare, alte teste rămân în uz. Un fermier în vârstă de 42 de ani a fost internat cu antecedente de febră și dureri corporale generalizate de trei zile.

  • Diagnosticul sindromic este problematic din cauza caracteristicilor clinice nespecifice, care pot fi atribuite unei infecții virale; sepsis bacterian; sau o altă boală infecțioasă endemică în regiune, cum ar fi malaria, dengue, tifoidă sau leptospiroza [10,22].
  • Conorii IgM, datorită reacției cu lipopolizaharide nespecifice [29] și rezultate similare IgM fals pozitive imunogene apar cu R.
  • O crustă sau „crusta” este formată din sânge uscat, celule și ser uscat, formându-se adesea pe suprafața unei răni recent vindecate.
  • Cu toate acestea, o proporție semnificativă de pacienți cu infecții rickettsiale confirmate pot avea febră persistentă peste acest moment, în special în boala severă [24].
  • Un fermier în vârstă de 42 de ani a fost internat cu antecedente de febră și dureri corporale generalizate de trei zile.


Alte cauze ale formării escarelor includ sănătatea precară, un obicei de fumat, paralizia, starea de comă, recuperarea după operație și înaintarea în vârstă, toate acestea cresc riscul ca cineva să dezvolte răni de presiune sau ulcere de presiune. Testul de imunofluorescență indirectă se efectuează utilizând conjugat marcat cu fluoresceină pentru a detecta anticorpii serici la antigenele rickettsiale fixate pe o lamă [22]. Majoritatea testelor de laboratoare realizează IgG IFA, deoarece anticorpii IgM nu apar semnificativ mai devreme și sunt mai puțin specifici [22]. Rate ridicate de fals pozitivitate au fost demonstrate cu anti-R.

Care Sunt Caracteristicile Escarei?



Țesutul bolnav va fi îndepărtat, astfel încât creșterea bacteriilor pe rană va fi prevenită. Escara se formează atunci când țesutul vătămat se usucă și se lipește de rană. Cele mai frecvente lucruri care cauzează formarea escarelor sunt arsurile, bolile infecțioase pe piele și rănile de presiune.

  • Dacă escara se exfoliază sau curge, pare infectată sau nu se vindecă, medicul dumneavoastră vă poate recomanda o metodă de tratare a rănilor cunoscută sub numele de debridare pentru a îndepărta țesutul mort.
  • Unele substanțe pot provoca, de asemenea, escare, ceea ce face ca țesutul să se lizeze și să cadă.
  • Specimenele utilizate de obicei pentru a ajuta la identificarea Rickettsia spp.
  • Prin metode serologice rămâne utilizat pe scară largă, cu o gamă largă de valori de sensibilitate și specificitate raportate în funcție de analiză.
  • Medicii întâlnesc uneori leziuni de crustă asemănătoare escarei în practica clinică, care este similară cu o crustă formată după traumatism, iar dimensiunea acesteia poate fi foarte mică, ceea ce întârzie și recunoașterea escarei în multe cazuri.

https://imperialcbdoil.com